Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
még egy kétharmad (ezúttal tényleges)
  2014-10-15 21:36:54, szerda
 
  még egy kétharmad (ezúttal tényleges):

"A magyarok 60 százaléka csak a forint alapú befektetésekben bízik, a devizás alapokat macerásnak tartják, és túl magasnak találják a devizaváltás költségeit- derült ki a Fidelity Worldwide Investment online kutatásából. Az alapokkal rendelkezők 30 százaléka gondolja tévesen úgy, hogy a külföldi cégek nem indítanak befektetéseket forintban, és 60 százalékuk választ inkább hazai alapkezelőt."

privatbankar.hu/befalap/a-magyarok-hatvan-szazaleka-csak-a-forintban-bizik-273696

elég érdekes ez a bizalom, főleg ha hozzászámoljuk, az utóbbi négy évben 10, az utóbbi 10 évben 20, a járai-fée metabolikus szteroiddal fenntartott) árfolyamhoz mérten 30 százalékot vesztett, és nem sokan fogadnának arra, hogy egyhamar erősödni fog (persze leszámítva a szilveszteri 10 másodperces államadósság megállapítási árfolyamot. ez a szilveszteri államadósság árfolyam amúgy biztos elég sokba kerül, a "nagy trükk" széles körben ismert, nem tudom elképzelni hogy egy ilyen biztos és kellemes méretű árfolyam hintát ne használna ki a piac.)

***********

A magyarok hatvan százaléka csak a forintban bízik
2014. október 14., 20:00
Privátbankár



A magyarok 60 százaléka csak a forint alapú befektetésekben bízik, a devizás alapokat macerásnak tartják, és túl magasnak találják a devizaváltás költségeit- derült ki a Fidelity Worldwide Investment online kutatásából. Az alapokkal rendelkezők 30 százaléka gondolja tévesen úgy, hogy a külföldi cégek nem indítanak befektetéseket forintban, és 60 százalékuk választ inkább hazai alapkezelőt.

Tudta, hogy az e-menetlevéllel GPS-en keresztül is nyomon követheti a szállítmányát és segítségével hatékonyan adminisztrálhatja a flottáját, majd az eredményeket egy gombnyomással kiértékelheti? (x)



Macerás és bonyolult - ezekkel a szavakkal jellemezték a deviza alapú befektetési alapokat a Fidelity kérdőívének kitöltői, akik főleg a devizaváltás költségei miatt ódzkodnak a nem forintos lehetőségektől, nem kevesen még kockázatosnak is tartják azokat. A befektetőknek csupán harmada tart vegyesen forint és deviza alapú termékeket, és csak pár százalékuk tartja kizárólag külföldi pénznemben a befektetéseit.

Magasak a hozamvárakozások

A válaszadók fele olyan befektetési alapot választ legszívesebben, ahol nincs tőkevédelem, magas a kockázat, a hozamvárakozás pedig 15-25 százalék. (Nyilván más a befektetői kör, de hazai alapok eladási statisztikái viszont rendszerint nagyobb kockázatkerülésről árulkodnak - a szerk.)

A közepes kockázatú és hozamú befektetések a Fidelity-felmérés szerint a legkevésbé népszerűek. A magyar és az európai alapok a kedvencek, de a befektetők negyede már szívesen válogat az amerikai vagy ázsiai alapok között is. Az ágazatok közül a legnépszerűbbek a pénzügy és a nyersanyagok, de az energia és az ingatlan is kedvelt a válaszadók körében.

Már majdnem ezer alap van nálunk

A befektetők több mint 60 százaléka gondolja úgy, hogy biztosan vannak a piacon jobb lehetőségek annál, mint amit ő vásárolt, de egy másik 30 százalék sem teljesen biztos a döntésében. A szakértők szerint nem árt időnként újra körülnézni a piacon, hiszen sok olyan külföldi termék érkezik hazánkba is, amelyet korábban csak privátbankárok használtak itthon, de ezek ma már a kisebb összegeket befektetők számára is elérhetőek.

A Magyarországon bárki számára elérhető alapok száma lassan közelíti az 1000-t, ugyanakkor ezzel csak a válaszadók alig több mint harmada van tisztában. A megkérdezettek közül 33 százalék csak 1-2 alapot tart, a szakértő szerint amennyiben csak ennyi alappal diverzifikálunk, érdemes olyat választani, amely alap több lábon áll, és akár könnyen változtathat a kitettségein, mint például a rugalmas multi-asset alapok.

Van, aki már forintosít

,,Már négy alapunkat is forintosítottuk, hogy a hazai befektetők komfortosabban érezzék magukat" - mondta el Al-Hilal István, a Fidelity hazai értékesítési vezetője. ,,Egy kellően körültekintően összeállított portfólióban helye van a devizás termékeknek is és a legtöbb szolgáltatónál könnyen lebonyolíthatóak a devizás alap tranzakciók."

A hazai alapkezelőket a megkérdezettek 75 százaléka favorizálja. ,,Meglepő üzenet számunkra, hogy a megkérdezettek közel harmada alig bízik a külföldi nagy alapkezelőkben. A globális befektetési lehetőségek megtalálásában a globális háttér mindenképpen előny lehet. Jó hír viszont, hogy a magyar befektetők nagy része nyitott a globális befektetések irányába, ezen a területen mi is számos új lehetőséget kínálunk forint és deviza alapú termékeinken keresztül"- tette hozzá Al-Hilal István.

A rövid távot jobban kedvelik

A befektetők harmada a tanácsadója javaslatait követve választ alapot, de egy jó cikk vagy elemezés hatására is jobban vásárolnak termékeket, a válaszadók 60 százaléka pedig az interneten keres információt. A megkérdezettek elsősorban online vásárolnak, és leginkább a diverzifikáltság miatt választják a befektetés ezen formáját. Érdekes tény, hogy közel 40 százalék azért dönt az alapok mellett, hogy könnyebben élhessen a globális piacok adta lehetőségekkel, másik 15 százalék pedig azért, mert az egzotikusabb termékeket keresi.

A Fidelity kérdőívét kitöltő 601 befektető háromnegyede a rövid és középtávú befektetéseket kedveli, 40 százalékuk már több mint 5 éve használ alapokat megtakarításai között. A megkérdezettek 36 százaléka rendelkezik 2 millió forint alatti befektetéssel, negyedük 2-5 millió között invesztált alapokba, 40 százalékuk pedig 5 millió forint feletti értékben rendelkezik befektetési alapokkal.

Osztrákok, csehek, szlovákok és magyarok

A Fidelity Worldwide Investment világszerte 192,8 milliárd euró értékben kezel eszközöket (Assets under Management) és 51,3 milliárd euró értékben adminisztrál eszközöket (Assets under Administration). Az osztrák, cseh, szlovák és magyar ügyfelek összesen 1,24 milliárd eurós alap-vagyonát kezeli. A Fidelity Worldwide Investment márkanév alatt az osztrák, a cseh, a szlovák és a magyar kooperációs partnereken keresztül 138 nyilvános alapot értékesítenek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: diverzifikáltság, hozamvárakozások, lebonyolíthatóak, legnépszerűbbek, diverzifikálunk, befektetésekben, forintosítottuk, körültekintően, megkérdezettek, lehetőségekkel, megtakarításai, befektetéseket, komfortosabban, lehetőségektől, privátbankárok, legszívesebben, hozzászámoljuk, hozamvárakozás, administration, magyarországon, alapkezelőkben, szolgáltatónál, megtalálásában, alapkezelőket, kockázatosnak, összeállított, megállapítási, befektetéssel, szállítmányát, gombnyomással, értékesítenek, befektetéseit, befektetőknek, menetlevéllel, kiértékelheti, devizaváltás, forint alapú, devizás alapokat, devizaváltás költségeit–, alapokkal rendelkezők, külföldi cégek, utóbbi négy, járai-fée metabolikus, szilveszteri államadósság, ilyen biztos, magyarok hatvan, forintban bízik, e-menetlevéllel GPS-en, gombnyomással kiértékelheti, szavakkal jellemezték, deviza alapú, devizaváltás költségei, Fidelity Worldwide Investment, Al-Hilal István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívem  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Még csak most kezdődik a nap  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Akarat  Elköszönt  Nem számIt  Nem tudhatod  A boldog családok mind hasonló...  Éretlen vers  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Nagyi telefonál  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép álmokat!  Lóhere  Alázat  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Ne kapaszkodj magasabbra,  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy lelki imádság  Alvó cicák  Az engedelmesség miért nem vál...  Próbálj meg ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  Nevem  Nem tudhatod  képre írva  A másik dolog,  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Nem számIt  Az engedelmesség miért nem vál...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Erdőn  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Erdőn  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Szép estét  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Garai Gábor - Takarítás  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Miért kiabálunk amikor dühösek... 
Bejegyzés Címkék
forint alapú, devizás alapokat, devizaváltás költségeit&#8211, alapokkal rendelkezők, külföldi cégek, utóbbi négy, járai-fée metabolikus, szilveszteri államadósság, ilyen biztos, magyarok hatvan, forintban bízik, e-menetlevéllel GPS-en, gombnyomással kiértékelheti, szavakkal jellemezték, deviza alapú, devizaváltás költségei, befektetőknek csupán, válaszadók fele, hozamvárakozás pedig, közepes kockázatú, legkevésbé népszerűek, európai alapok, befektetők negyede, amerikai vagy, ágazatok közül, válaszadók körében, befektetők több, piacon jobb, szakértők szerint, kisebb összegeket, válaszadók alig, megkérdezettek közül, szakértő szerint, rugalmas multi-asset, hazai befektetők, kellően körültekintően, devizás termékeknek, legtöbb szolgáltatónál, devizás alap, hazai alapkezelőket, megkérdezettek közel, külföldi nagy, globális befektetési, globális háttér, magyar befektetők, globális befektetések, rövid távot, befektetők harmada, tanácsadója javaslatait, interneten keres, megkérdezettek elsősorban, diverzifikáltság miatt, befektetés ezen, alapok mellett, globális piacok, egzotikusabb termékeket, magyar kooperációs, diverzifikáltság, hozamvárakozások, lebonyolíthatóak, legnépszerűbbek, diverzifikálunk, befektetésekben, forintosítottuk, körültekintően, megkérdezettek, lehetőségekkel, megtakarításai, befektetéseket, komfortosabban, lehetőségektől, privátbankárok, legszívesebben, hozzászámoljuk, hozamvárakozás, administration, magyarországon, alapkezelőkben, szolgáltatónál, megtalálásában, alapkezelőket, kockázatosnak, összeállított, megállapítási, befektetéssel, szállítmányát, gombnyomással, értékesítenek, befektetéseit, befektetőknek, menetlevéllel, kiértékelheti, devizaváltás, egzotikusabb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.